Галерия

По повод Националния празник на Република България – 3 март учениците от ПГ „П.Р.Славейков”активно участваха в митинг-зарята, като рецитираха стихове, посветени на свободата. Почетоха паметта на героите като поднесоха венец и цветя пред паметната плоча на загиналите за свободата на родината якорудчани и сведоха глави в едноминутно мълчание.

В периода 25-29.11.2019 г. в ПГ „Петко Рачов Славейков” се проведе Славейкова седмица по повод навършването на 192 години от рождението на великия български поет, публицист, политик и фолклорист Петко Рачов Славейков. Седмицата бе наситена с много мероприятия, в които взеха участие ученици от всички класове – радиочас за историята на гимназията, почистване на паметника на Славейков, спортни състезания.
На 28.11.2019г. в Големия читалищен салон на НЧ „Светлина-1907” се проведе и патронния празник на училището, което носи името на тази велика личност. На самото тържество възпитаниците на гимназията рецитираха стихове, презентираха наученото за живота и творчеството на Петко Рачов Славейков, пяха песни, танцуваха и показаха колко добри актьори могат да бъдат, влизайки в ролята на Малък и Голям Пенчо.
Празничната седмица завърши с рецитал на Славейкови творби.

Патронен празник
Открит урок по БЕЛ на тема: ” Да повдигнем завесата… ” с ученици от ХІІ-а клас.
Професионалното образование и обучение – интелигентен избор, водещ до високи постижения в образованието, високо качествени работни места и по- големи шансове за реализация. С проблема младите хора в България да си намерят работа по специалността се справиха и отборите от ПГ “П. Р. Славейков”. На първата изява под надслов “Пътят към успеха”, учениците от VIII до XII клас, презентираха иновативни решения на поставения казус в Седмицата по предприемачеството. Гости на инициативата бяха представители на бизнеса и родители на ученици.

УЧЕНИЧЕСКИ СЪВЕТ В ПГМ >>>

 

Едно невероятно предколедно тържество, организирано от учители и ученици на ПГМ”П.Р.Славейков”, гр.Якоруда и проведено в приятната обстановка на ресторант “Ямфоруна “.

    След като Снежанка и Дядо Коледа раздадоха подаръците се развихри луд купон. Накрая всички си пожелаха Новата година да им донесе много здраве и успехи.

” Славейкови дни” в  ПГМ “П.Р.СЛАВЕЙКОВ” –

 седмица, изпълнена с много емоции и удовлетворение

По случай патронния празник на ПГМ ” П. Р. Славейков” учениците се включиха в много инициативи.

Интервю на тема: ” Славейков – познат и непознат”

Открит урок по БЕЛ на тема: ” Да повдигнем завесата… ” с ученици от ХІІ-а клас.

1 декември – Международен ден за борба със СПИН

Информационно-образователен бюлетин под надслов:

 “Не на СПИН-а и дрогата! Да на живота!”

Семинар на тема: ”Моите ползи от участието ми в проект

 „ Иновативна практика в икономическата сфера – безценен опит за успех на бъдещия предприемач”

ПРОЕКТ “УСПЕХ”

клуб ” Създаване на уеб- сайт”

ПРОЕКТ “УСПЕХ”

клуб „Арт – ателие, творчество”

Репортаж на телевизия “Око” >>>

УЧАСТИЕ В ХVІІІ МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ – гр. КОСТАНДОВО

ВРЪЗКИ :  

МОМН  

РИО

 Edusoft