Извънкласни дейности

На 22 април 2020 г.  се отбелязва 50 годишнината  на Денят на Земята. Темата на кампанията е: “Действия срещу изменението на климата”! Въпреки извънредните мерки заради пандемията от коронавирус, оставайки в къщи и поддържайки социално дистанциране всеки един от нас може да упражни своята отговорност и да даде своя принос в опазване на природата. Независимо къде се намираме, ние можем да направим промяната!
Бъдещето на Земята е в нашите ръце!
На вниманието ви предлагам презентация за Деня на Земята, в която ще намерите някои съвети как да действаме, и какво можем да направим в полза на Земята!
Рисунки как изглежда Земята през погледа на учениците ни предоставиха Фатме Хъйрола от Х-а клас и Неджибе Юсуф от ХІ-а клас.
Zemya1

14.02.2020 г.  учениците от ПГ”Петко Рачов Славейков”, гр. Якоруда участваха в регионален кръг на състезанието по Счетоводство  в НПГ “Димитър Талев” – гр. Гоце Делчев. Отбори от няколко професионални гимназии в Благоевградска област мерят сили в решаване на счетоводни казуси.

27.01.2020 г.  учениците от ПГ”Петко Рачов Славейков”, гр. Якоруда ,класирани в топ 20 за втория етап от международното състезание „Социални иновации“, което се реализира с подкрепата на NNБългария.  Вложените усилия и старание при разработване на  иновативни социални идеи бяха възнаградени.

На 26.02.2020 г. се отбеляза “Деня на розовата фланелка”

С радиочас и стихове насочени срещу насилието, агресията и тормоза учениците от 8-а клас при ПГ “Петко Р. Славейков” -гр. Якоруда казаха: “НЕ на тормоза е училище!” Днес всички учители и ученици си закачиха розови фланелки-стикери в знак на подкрепа. Учениците призоваха: “Да спрем насилието в училище, да бъдем добри и се уважаваме, да ценим всичко, което имаме!”

На 18.12.2019 г. са отличени отборите със специалните награди от седмото дигитално ученическо състезание по банкиране в СА „Д. А. Ценов”-гр.Свищов, направление „УниКредит Булбанк“, отборно отличие на катедра „Финанси и кредит” за най-добра кредитна обосновка – отбор 34 ПГ „Петко Рачов Славейков” гр. Якоруда в състав: Бюлент Мехмед Ибрахим, Асина Мустафова Юркина, Джемиле Хюсейнова Старкова, Емине Ибрахимова Бекярова с учители Айше Юнуз Кунч и Неджибе Мустафа Джемал.

Направление „Пощенска банка“

Отборно отличие на Фондация „Проф д-р Минко Русенов” за най-рентабилен бизнес проект – отбор 18 ПГ „Петко Рачов Славейков” гр. Якоруда в състав: Сабрина Ибрахимова Ходжова, Хатидже Мустафа Вакльова, Ясмина Хасан Хасан, Шахсие Муса Ръджова с учители Айше Юнуз Кунч и Неджибе Мустафа Джемал.

Направление „Кока Кола Хеленик в България”

Отборно отличие на Фондация „Проф д-р Минко Русенов” за най-рентабилен бизнес проект:отбор 19 ПГ „Петко Рачов Славейков” гр. Якоруда в състав: Елмаза Мустафа Дагон, Атидже Мустафова Кунгьова, Авушка Ибрахимова Ръзгьова, Айше Самир Хъйрола с учители Айше Юнуз Кунч и Неджибе Мустафа Джемал.

На 21.11.2019 г. за 8-ма поредна година учениците от ПГ “Петко Р. Славейков” взеха участие в Световната седмица на предприемачеството. Инициативата Иновационен лагер даде възможност на 25 ученици от клуб “Дебати” и клуб “Ученически практики”, с ръководители инж. Надежда Дринцолова и Айше Кунч, да покажат творчество и инициативност при разрешаване на поставеното от Джуниър Ачийвмънт България предизвикателство. Разделени в 5 отбора ученици от IX, X, XI и XII клас генерираха в продължение на 3 часа пет вдъхновяващи идеи със социално-екологична насоченост. След презентиране на креативните им решения, г-жа Малина Гръкова – директор на ПГ “Петко Р. Славейков” връчи сертификати на всички участници и ги поздрави за отличното им представяне.

На 07.11.2019 година  ученичката Сабрина Ходжова от ПГ “П. Р. Славейков” – гр. Якоруда активно се включи в инициативата “Мениджър за един ден ” на длъжност заместник-кмет на Община Якоруда.

На 06.11.2019 година  учениците от ПГ “П. Р. Славейков” – гр. Якоруда взеха активно участие в Кариерен форум “Професиите на бъдещето”-гр.София, където демонстрираха придобитите знания и умения в процес на обучението.

На 27.09.2019 година  учениците от ПГ “П. Р. Славейков” – гр. Якоруда взеха активно участие в “Европейския ден на спорта в училище” . Инициативата дава възможност да се популяризира физическото възпитание и спорт в училището и да се създаде условия за забавление чрез физическа активност.